Kuninkaan paluu kiinnostaa

Joensuun lauantain Toto75-raveissa suurin mielenkiinto kohdistuu siihen, millaisessa kunnossa hallitseva ravikuningas Tähen Toivomus palaa radoille. Vastus on heti kova, vaikka muutama avoimen tason hevonen lähdöstä puuttuukin.

Lähtö 1: Selvä suosikki on Ice Wine (12), joka on kaikissa tämän vuoden kuudessa startissaan sijoittunut toto-kolmikkoon. Haastajista juoksuradan Essi Van Press (7) singahtanee keulaan, mutta antanee piikin suosikille, jolla ajettaneen varhain eteenpäin.

Lähtö 2: Parhaat hevoset lähtevät takavoltista. Niin Limuska (10) kuin Myrskyrikin (11) nousevat voittotaistoon, Paaluvoltin Kevinin Tähti (2) yrittää kipittää karkuun.

Lähtö 3: Kimurantissa kohteessa on monta mahdollista menestyjää. Kannattaa harkita kohteen läpilyöntiä, jos lompsa antaa myöden.

Lähtö 4: Pariisissa kaksi kylmäveristen starttia voittamassa käynyt H. V: Tuuri (3) on omiensa joukossa ja itse asiassa velvoitettu menestymään. Haastajista Kartier (9) on tosin vähintäänkin saman tason hevonen.

Lähtö 5: Sahara Sandstorm (12) jäi viimeksi niukasti kirikamppailussa toiseksi, mutta voitti kolme edellistä starttiaan. Nytkin sen kuuluu olla suosikki, vaikka se onkin saanut kehnon lähtöradan.

Lähtö 6: Eniten pelattu Bring Me Brodde (3) on saanut hyvän lähtöpaikan, mutta se on haavoittuvainen. Sen peliprosentti nouseekin liian korkealle. Ainakin MAS Champ (6) pystyy suosikin haastamaan.

Lähtö 7: Avoimen tason kylmäveristen koitoksessa nähdään pitkästä aikaa ravikuningas Tähen Toivomus (8) tositoimissa. Tuskin se on ihan parhaimmillaan, mutta ei Pauli Raivio tuo kultakimpalettaan keskenkuntoisena ravoille. Polara (5) pystyy sen haastamaan, samoin keulaan kiihdyttävä Koskelan Akseli (1).

Posted in: